Audio! Cele 32 de piese semifinaliste din Preselectia Nationala (part I) | Music1!

Audio! Cele 32 de piese semifinaliste din Preselectia Nationala (part I)

Eurovision 2013 bate la usa, iar Romania cauta melodia castigatoare printre cele 32 de piese care au fost selectate sa mearga mai departe. Daca anul trecut am reusit sa obtinem locul 11 cu Mandinga - Zaleilah (71 de puncte), desi toata lumea se astepta la cel putin locul 3,anul acesta ne punem sperantele in Luminita Anghel, Elena Carstea, Diana Hetea, Narcis Iustin Ianau si altii.
In acest an isi incearca vocile multi participanti X Factor si Romanii Au Talent (Andrei Leonte, Alin Vaduva), dar si voci consacrate, precum Luminita Anghel. In 2013, datorita lui Loreen si a smash-hit-ului sau "Euphoria", concursul se va desfasura in Malmö, Suedia, iar semifinalele ar putea avea loc pe 14 si 16 mai 2013, si finala pe 18 mai 2013. Eurovision 2012 a fost castigat de Loreen, singura castigatoare a carei prestatie nu a fost contestata, din ultimii 10 ani.

Selectia Nationala va avea loc in data de 23.02.2013(16 dintre participanti), respectiv 24.02.2013(restul de 16). Transmisiunea va fi LIVE pe canalul TVR. In paralel, activitatea poate fi urmarita si pe facebook-ul oficial.
Sa analizam 16 cantece(prestatii) dintre cele care au trecut mai departe; aceste pareri sunt personale si cat mai obiective. 

 01.Cristian Prajescu - The Best Thing In Life Is To Love 
Cristian Prajescu este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Roman Vodă”. 
Cantecul este dragut, dar nu are multe dintr-o melodie care ar trebui trimisa mai departe: floricele putine,vocea slaba... Nu are momentul care sa te faca sa te ridici de pe scaun si sa aplauzi pana ti se ti se inrosesc palmele. 
Nota:5
    

 02.Diana Hetea - I believe in love 
Multi dintre noi o stim pe Diana Hetea, finalista X Factor. Timisoreanca Diana, s-a facut remarcata inca de la auditiile X Factor pentru ambitusul ei. Versurile sunt unele generice, exprima credinta in dragoste. Piesa are potential, dar este o balada tipica pentru Eurovision (imi aduce aminte de Yohanna - Is It True, Eurovision 2009). Este totusi printre preferatele mele caci stiu ca Diana poate canta piesa cu usurinta si poate impresiona prin interpretare. Exsita un punct culminant care te face sa tresari. 
Nota:8
   

 03.Phaser - Pour toi et pour moi 
Melodia asta chiar nu ma duce cu gandul la nimic. Piesa nu este deloc catchy. 
Nota:4
   

 04.Narcis Iustin Ianau - Seven 
Narcis Iustin Ianau este unul dintre finalistii primei editii Romanii Au Talent, ocupand locul 2. Pentru ca este un contratenor, Ianau ar putea atrage mult atentia publicului. Melodia cu care participa nu mi se pare deloc grozava, iar instrumentatul nu este facut profi. Cantecul nu ii pune deloc in valoare adevaratele calitati vocale,el putand atinge note mult mai inalte(“The phantom of the opera”). Totusi,ramane unul dintre cei cu stea in frunte pentru vocea sa care ar putea sparge pahare. Melodia atrage interes pentru voce si cam atat.
Nota:7
   

 05.Tudor Turcu - Hello 
Tudor Turcu, castigatorul celei de-a 2-a editii X Factor concureaza pentru Eurovision 2013, Selectia Nationala. Imi place timbrul sau specific genului rock, dar melodia cu care participa nu este de trimis la Eurovision. Nu are niciun moment spectaculos, este o melodie cu o intepretare plana. 
Nota:6
   

 06.9 Gardens - All for naught 
Ca tot a trecut si prin tara noastra curentul raggae, 9 Gardens prenzinta o melodie raggae cu influente country-pop. Este o melodie care te-ar face sa iti misti capul. Este foarte draguta...pentru radio. Nu cred ca ar avea prea multe sanse pentru Eurovision. Acolo trebuie ceva nemaivazut,miraculos,iesit din comun. Destul de plana, dar draguta. 
Nota:7
   

 07.Natalia Barbu - Confessions 
Melodia asta ar fi una dintre cele pe care eu le-as trimite la Eurovision. Nu are o voce puternica, dar timbrul ei este cald, suav si usor timid,chiar daca Natalia spune "I'm not afraid". Are si un bridge in care se joaca frumos cu vocea si jonglerii pe parcurs care prind foarte bine si capteaza atentia. 
Nota:7.5
   

 08.FreeStay - Criminal Mind 
O melodie pop-rock, tipica. Nici vocea si nici melodia nu aduc nimic nou si nu ma fac sa dau repeat. 
Nota:6.5
   

 09.Robert Turcescu & Casa Presei - Un refren 
Well,well...o melodia in limba romana. Inteleg tendinta romanilor de a reveni la melodiile cantate in limba materna, dar ne ducem la un concurs international unde Europa voteaza, nu Romania. Plus ca, melodia nu este deloc WOW. Influente jazz, diferit de alti concurenti,dar nu e de ajuns. As fi trimis o melodie in limba romana doar daca as fi ramas cu gura cascata si celorlalti nu le-ar mai pasa de nimic. 
Nota:5.5
   

 10.The Zuralia Orchestra - Sukar Transylvania 
Interesanta melodia pentru ca face parte dintr-o civilizatie a caror muzica nu este mediatizata. Cu atat mai mult cu cat este in limba engleza. Cu acest gen,anul trecut, Pasha Parfeny, Moldova a luat o nota mai mare decat Romania. Aici am putea miza pe originalitate. 
Nota:7
   

 11.Edict - Buddy Buddy 
O melodie pop care nu impresioneaza. Tema intrumentalului - acea chitara - se aude si in melodia cu care a incercat anul trecut in Moldova("I will find my way"). 
Nota:5
   

 12.Diana Matei - Ma Ma He 
Asa mai zic: voce,instrumental destul de bun, care atrage atentia. Imi aduce aminte de castigatoarea Ucraniei,Ruslana - Wild Dances, dar melodia Dianei este mai slaba decat a Ruslanei. Totusi mai buna decat ce am mai auzit pana acum. 
Nota:7.5
   

 13.Luminita Anghel - Unique 
Si vine o solista cu un istoric frumos in spate in ceea ce o priveste Eurovision. A obtinut locul 3 alaturi de Sistem cu melodia "Let me try" in 2005. Melodia, si mai ales vocea sunt considerabil mai bune decat multe prezentate mai sus. Este putin monotona, dar vocea puternica si faptul ca este o melodia care starneste un patos nu se observa,prea tare. 
 Nota:7.5
   

 14.Maximilian Munteanu - Broken Heart 
Eurovision, concurs in care nu lipsesc baladele, de dragoste, de despartire...Maximilian este bun, iar piesa este medie,zic eu. Nici aceasta balada nu are acel ceva si nu imi atinge timpanul...Vocea lui mi se pare ca ma cam zgarie pe refren la acel :"I don't want a broken heart". 
Nota:6
   

 15.Leticia - We Are One 
Melodie generica,radio,versuri cliseu pe care le scriam si eu acum 2 ani cand am inceput sa scriu :). Dar,melodia s-ar putea sa prinda afara (pentru ca e un eurodance cu influente dubstep) sau nu. Si anul trecut am avut aceeasi impresie,dar europenii nu s-au lasat pacaliti. Este mai buna,dupa a mea parere, decat acele balade care nici nu transmit ceva nou si nici nu ma fac sa ma misc. Vocea ei suna destul de bine asa ca vom vedea - are ceva de spus. 
Nota:7.5
   

16.Tammy - Firebird 
 Tamara Sofi concureaza cu o melodie destul de buna si cu potential. Poate niste back vocals mai puternic si mai tare ar face un efect mai bun. Vocea ei este placuta si curata...Este de trimis la Eurovision 2013. Nota:8.5
 

Concluzia acestui articol este ca dintre melodiile prezentate, doar cateva ar avea o sansa anul acesta.

Acesta ar fi tipul de melodie pe care eu l-as alege pentru un concurs Eurovision. Are toate elementele pe care le-as dori:voce foarte buna, ambitus larg, punct culminant, instrumental complex...
 

Mai multe informatii oficiale despre Selectia Nationala gasiti aici:

*Nota:Acest articol contine si pareri subiective.

Share!

© 2010 - 2012 George Stan. Design de George Stan. In colaborare cu Izabela Georgiana. Toate drepturile rezervate.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...